Cutek | Hue Apartments
Voted #1 among 22 finishes as per professional deck builder magazine.
74
single,single-portfolio_page,postid-74,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-1.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

HUE APARTMENTS

 

Bounded on three sides by large brick warehouse buildings, Hue was conceived of as a singular, sculptural object, slightly rotated on the site to amplify its relationship with the surrounding landscape. This also creates opportunities for solar access, particularly to south facing apartments, while creepers on the perimeter fence create a garden aspect.

 

A combination of two story townhouses on the lower levels and penthouses on the upper levels are sandwiched between single level of one and two bedroom apartments. Both the townhouses and the penthouses run the full width of the building and enjoy opportunities for passive cross flow ventilation.

 

The building is bookended east and west with sheer 4 story walls, which are articulated by a series of circular windows of varying diameters that puncture a wall plane that is otherwise an enigmatic presence within the street.

 

CUTEK was applied with Black Ash Colortone.

 

Source: Jackson Clement Burrows Architects – jcba.com.au

Date
Category
Residential
↓